Digital Services

Easy for you to access your insurance policy via our digital platform

1. What documents are needed to insure?

Ans.  i. NRC copy

ii. Proposal,

iii. Checklist

iv. Medical Check-up is required if purchased unit is 4 units and above or age is above 50 years old.

2. What are the types of insurance for health?

Ans:  i. Health Insurance

ii. Critical Illness Insurance

iii. Micro Health Insurance

3. How long does it take to produce health policy?

Ans: Normally, it takes about an hour if the documents are all set.

4. What are the premium rating for health insurance?

Ans: The premium amount is depend on the insured’s age and insurance package as there are (4) types of package in health insurance. Can be insured individual or group and the policy term is 1 year. Premium payment method are bi- annually and lump sum for individual customer and monthly, quarterly, bi-annually and lump sum for corporate customer.

5. When does the insurance coverage start?

Ans: Insurance coverage starts after the premium payment by customer.

6. How many times can be claimed in a year? Is there any benefit for those who don’t have a claim?

Ans: The claim amount can be different based on the insurance package and the insured can claim within the limited amount. The insurance policy will be cancelled automatically when policy date is end and there is no other benefit for those who don’t have a claim.

7. Can health insurance be renewal?

Ans: Health insurance cannot be renewal. If the insured want to renew, he/she must buy a new policy number.

8. What are needed to change insured’s name?

Ans: Cannot be able to change the name and endorsement in health insurance.

9. What are needed to cancel health insurance policy?

Ans: There is no refund policy in health insurance. Policy will be cancelled automatically if the insured is late to pay premium.

10. Is there door to door service for health insurance ?

Ans: Yes, AYA SOMPO Insurance has door to door service.

11. What is the difference between having a health insurance with an agent and personally at office?

Ans: There is no differences between them. AYA SOMPO Insurance give same services for all customers.

12. How do the insured do if he/she want insurance service by connecting with bank?

Ans: Customers need to attach with the bancassurance in AYA banks and must also bring the necessary documents.